Akupunktur

Akupunktur

Med specialinriktning på akupunktur och fantastiska resultat har vi genom åren fortsatt fördjupa och förfina våra behandlingar av framförallt Foglossning (före, under och efter en graviditet), rygg, höft, nacke och huvudvärk, graviditetsillamående, idrottsskador, kroniska inflammationer i muskelfästen längs armbågar, höft, bäcken och knän samt spänningsrelaterade besvär som äntligen får en chans att läka och återuppta sin funktion!

Akupunkturbehandlingarna är manuella, vi ger även elektroakupunktur när det bedöms som lämplogt, inleds med massage, akupressur och kombineras med värmedynor och töjning i en avkopplande miljö. Vi erbjuder även personlig träning samt råd och tips som är utformade efter dina behov och förutsättningar.

Akupunkturen aktiverar en läkning lokalt genom att öka blodcirkulationen i områdena där de supertunna nålarna placeras i specifikt utvalda akupunkturpunkter. Nålarna påverkar även vårat nervsystem så att det frisätter endorfiner ”våra må bra hormoner” vilket leder till en markant muskelavspänning samt ökat välbefinnande (läs mer under verkningsmekanismer).

Majoriteten upplever en behaglig trötthetskänsla, ökat välbefinnande och ibland även eufori efteren behandling medans en minoritet inte får några biverkningar alls.

Trots att en markant minskad muskelspänning sker redan efter första behandlingen är det viktigt att gå regelbundet eftersom det krävs upprepade behandlingar för att uppnå en bestående effekt. Vi rekommenderar 2-3 behandlingar första veckan följd av 1 behandling/ vecka 10-12 ggr. Behandlingsplanen ser dock olika ut beroende vilken typ av besvär man lider av. Effekten är naturligtvis individuell, en del får mycket god effekt redan efter ett par gånger, andra behöver upp mot 5-6 behandlingar. Om ingen effekt noterats alls efter 5-6 gånger så avbryts behandlingen.

För dig som är ny patient rekommenderar vi att du bokar ett Nybesök 70 min då det blir mer tid över till själva akupunkturbehandlingen som aktiverar verkningsmekanismerna. Före ditt besök kommer du få svara på hälsoblanketten och beskriva dina symptom. Viktigt att dricka mycket vatten och vila efteråt.

Till höger hittar du mer information och olika tillstånd som vi behandlar för gravida, mammor, kvinnor som försöker bli gravida och idrottsskador.

Varmt välkomna till vår stämningsfulla mottagning!