Att bli gravid

Akupunktur

Försöker du bli gravid och vill öka chansen rekommenderar vi varmt att du provar akupunktur. Den manuella akupunkturen ökar blodcirkulation i livmodern och äggstockarna samt stabiliserar hormonella rubbningar. Ökning av blodcirkulationen optimerar näringstillförseln och chansen att det befruktade ägget faktiskt fäster sig i livmodern.

Aktiveringen av vårat belöningscentrum och involuntära nervsystem ökar välbefinnandet, minskar stress, oro och bidrar till en mer harmonisk, lugn tillvaro under resans gång. Den smärtlindrande effekten är guld värd under IVF behandlingens ingrepp som kan vara smärtsam.

För många par är en lyckad graviditet utan komplikationer självklart och allt går den "naturliga" vägen. För andra ca 10-15%, kan det gå år efter år fyllda av längtan, kärlek och hopp som om och om bryts ned av förtvivlan och sorg. Så småningom uppstår en ond cirkel av ångestfylld, nedstämd tillvaro som är svår att bryta.

Historiskt sett har många ofrivilligt barnlösa par fått hjälp av akupunktörer utan att det funnits vetenskapliga belägg. Idag finns det flera forskningsresultat som bevisar att akuptunktur ökar chansen att bli gravid*.

Många använder utrycken ”vi väntar barn” eller ”vi är gravida”, i själva verket utsätts kvinnans kropp för enorma hormonella, mentala, fysiska och biologiska påfrestningar. Det är kvinnan som hamnar i rampljuset med svaret till - gick det denna gång? När menstruationen sedan kommer kan det upplevas som ett misslyckande och bli ledsna.

Varmt välkommen till vår stämningsfulla harmoniska fristad för avkoppling. Unna dig en stund för dig själv fylld av uppmuntran och balanserad behandling i form av akupunktur, massage och värmedynor. Under ditt första besök lägger vi upp en individuell behandlingsplan baserad på dig och dina förutsättningar.

*Studier gjorda av docent, leg fysioterapeut, Elisabeth-Stener-Victorin Marietta Thunström, akupunktör, leg barnmorska Dr Nine känd akupunktör mot barnlöshet Karolinska Universitetssjukhuset om Ofrivillig barnlöshet